9 דרכים לנהל משא ומתן עם הילדים.

מה קורה כשהילדים מנהלים משא ומתן? איך להתמודד עם זה? ומה רובין הוד והשריף מנוטינגהם קשור פה?

לאחרונה נראה שכל דבר עם הילדים מתדרדר למשא ומתן. סיפור לפני השינה – רק עוד אחד. התארגנות בבוקר – תנעיל לי נעליים, מקלחות – תקלח אותי. הרדמות – תרדים אותי. אני לא בטוח עם הגדול הדביק את המרכזית או להיפך אבל זה בהחלט הופך למגיפה רצינית. למשל לפני כמה ימים רצינו לצאת לטיול ולבקר עם ארבל, בפעם הראשונה, בארבל. קמנו מוקדם בבוקר (שמונה וחצי) אכלנו ארוחת בוקר צ'יק צ'ק (עשר) זרקנו אתם לאוטו ויצאנו לדרך (אחד עשרה). תוך כדאי ניהלנו עשרות משאים ומתנים שלא היו מביישים עורך דין צעיר.
אז אספתי כמה שיטות לניהול יעיל של משא ומתן. איזו שיטה להשתמש תלויה בכמה זמן יש לך, כמה אורך רוח יש לך, ובעיקר על תחושת בטן של מה נראה לך שיעבוד הפעם.
1. להסכים – לפעמים הרבה יותר מהיר לבלוע את הצפרדע ולתת להם מה שהם רוצים, רק שיכנסו כבר לאוטו. יתרון: הכי מהיר באותו רגע.
2. גורם ההפתעה – עוד לפני שמגיע משא ומתן את צופה את זה ומפתיעה עם הצעה משלך. "אולי הפעם אני אנעיל לך נעליים?" זה תופס אותם בהפתעה מוחלטת, הם הרי כבר היו מוכנים לקרב ופתאום שולפים להם את השטיח מתחת לרגליים. אחרי כזה דבר אפשר לצפות לשעה ללא ויכוחים.
3. הסחת דעת – וואי וואי ראיתם את הציפור הצבעונית שם? בדיוק נחתה מאחורי האוטו – רוצו לכיסאות ותחגרו אם אתם רוצים לראות אותה. יתרון: עובד מצויין בפעמים הראשונות.
5. לדבר אל ההגיון – ככל שיקח יותר זמן להתארגן ולסוע, ככה יהיה לנו פחות זמן במים הקפואים של הנחל
6. לא להיכנס למשא ומתן – באים בהצהרה שאני לא מוכן להיכנס למשא ומתן על הנושא הזה. אם הם עוד מטושטשים מהשינה הם עשויים פשוט לזרום איתך.
7. הפרעת קשב – כמו 4 אבל עם סקסופון
8. שוחד – אין מה להוסיף
9. להתעקש – רק אם יש לכם זמן, עדיף מלווה בהסבר על כמה הם כבר גדולים ועצמאיים ויכולים לבד וכו וכו'…

 שריף מנוטינגהם

ג'אנר שלם של משחקי קופסא נבנה על משא ומתן. המפורסם ביותר (והגרוע ביותר) הוא כמובן מונופול בו סוחרים אחד עם השני על רחובות בתל אביב. משחק המשא ומתן האהוב עלי ביותר הוא שריף מנוטינגהם (3-5 שחקנים גילאי 8+)  המשחק מבלה הרבה מחוץ לבית מושאל שמעיד שהוא באמת אהוב מאוד. המשחק עוסק ברמייה ומו"מ, הוא מערב תככים שקרים ושוחד – מה עוד אפשר לבקש במשחק? הוא לא דורש נסיון ומתאים מאוד לשחקנים חדשים, או כאלה שלא שיחקו בכלל משחקי קופסא כמבוגרים. לדעתי המשחק פחות מתאים לילדים מהסיבות הנ"ל והוא גם לא מתאים למי שלא אוהב משחקים מהסוג הזה.
pic2212206_md במשחק בכל תור אחד השחקנים יקח את התפקיד של השריף, שומר על שער העיירה נוטינגהם, ושאר השחקנים יהיו סוחרים, שבאים עם מרכולתם, כדי למכור אותה בדוכן שלהם בשוק. הסחורה (שמיוצגת ע"י קלפים) יכולה להיות חוקית: תפוחים, לחמים גבינות או תרנגולים או סחורה לא חוקית כמו חץ וקשת, יי"ש, משי או פלפל שחור (עדיין לא הבנתי למה פלפל לא חוקי?). כל סוחר יבחר קלפים מהיד שלו, ישים אותם בשק (מיוצג ע"י פאוצ' קטן) ויצהיר על הסחורה שהוא מביא. לסוחר מותר להכניס רק סחורה מסוג אחד, ואסור להכניס סחורה אסורה, אבל מה שהשריף לא יודע, לא יכול להזיק לו. אז כל הסוחרים מכניסים את הקלפים לפאוצ'ים בהחבא ומעבירים אותם לשריף, וכאמור מצהירים מה יש בהם. תפקיד השריף עכשיו הוא לזהות מי מבלף ומי דובר אמת. אם השריף חושב שהסוחר דובר אמת הוא יכול לתת לסוחר לעבור, והסוחר יכול להציב את מרכולתו בדוכן. אם השריף חושב שהסוחר מביא דברים אחרים בשק ממה שהצהיר הוא יכול לבדוק את השק. אם הסוחר נבדק אך דבר אמת – השריף משלם לסוחר על כך שהוא עיקב אותו בשער, אבל אם הסוחר שיקר לגבי מה שיש לו, הוא צריך לשלם לשריף קנס, והוא מאבד את הסחורה שאינה תואמת למה שהצהיר. בשלב הזה (לפני שהשריף בדק) הסוחרים יכולים לנסות ולשכנע את השריף לתת להם לעבור בכל דרך שהיא, החל מהבטחות שווא לעתיד, נתינת סחורות מהדוכן, תשלום שלמונים, ואפילו אפשר לשלם כדי לבדוק שק של מישהו אחר, הכל הולך. כל pic2899646_mdהכיף של המשחק סובב סביב שלב המשא ומתן הזה שבו השריף מסתכל על השחקנים מנסה להבין מי משקר ומי דובר אמת, וכמה כל אחד מוכן לשלם כדי שלא יבדקו אותו. אחרי שכולם עברו או נבדקו תפקיד השריף עובד שמאלה וכל הסוחרים שולפים קלפי סחורה חדשים לנסות להעביר. המשחק נגמר אחרי שכל שחקן היה שריף פעמיים.

המשחק מהנה מאוד, ומתאים למי שאוהב סגנון של bluffing ושיכנועים. הוא עובד טוב יותר ב4-5 שחקנים. אפשר להכניס לו הרבה תמה שלדעתי מוסיף הרבה למשחקיות ולכיפיות, כשחקנים נכנסים לדמויות הסוחרים או השריף ואומרים משהו בסגנון
סוחר:  "אני מביא לחם כדי להאכיל את המשפחה שלי"
שריף:"הסל הזה קל מידי בשביל 4 לחמים, בוא נראה איך עושים אותו כבד יותר עם כמה מטבעות".

גם אתם הנהלים משא ומתן עם הצאצאים? ספרו לי בתגובות על זה.

גילוי נאות: תמיד חלמתי להיות שריף

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: